Om Kremmartunet

Litt om oss

12. mars 1997 åpnet Kremmartunet kjøpesenter sine dører. I dag teller Kremmartunet 20 butikker. Vi har flotte butikker, flinke butikkeiere og ansatte som ønsker å tilby deg som kunde gode tilbud og ikke minst god service. Gol ligger midt mellom Oslo og Bergen, og er det naturlige stoppestedet for trafikken mellom øst og vest. Hos oss skulle du finne noe til både store og små.

Kremmartunet er Hallingdals største kjøpesenter, og du finner oss midt i Gol sentrum, sentrumsvegen 116.

Planer for fremtida

Selv om vi er det ledende kjøpesenteret i Hallingdal, så ønsker Kremmartunet å styrke sin posisjon for framtiden. Det foreligger konkrete planer om utvidelse av senteret. Vi tror det er viktig med en utvidelse både for Gol som handelssentrum i Hallingdal og for Kremmartunet.

Vi vil ønske deg hjertelig velkommen til hyggelig handel hos oss på Kremmartunet.

Med vennlig hilsen
Geir Arne Johansen
Senterleder Kremmartunet

Vi mimrer – vår historie

Dette stod i åpningsannonsen:

I RIKTIG GAMLE dager hadde enhver gard og ethvert tettsted med respekt for seg selv, sitt eget tun. Og det var nettopp på tunet det skjedde. Det utgjorde en levende møteplass til glede for fastboende og tilreisende. Tunet var selve sentrum og skapte en fin ramme for mange begivenheter og arrangementer.

PÅ BEGYNNELSEN AV dette århundret, hadde Gol og Hallingdal mang et tun å være stolt av. Men ”butiker” var det ikke mange av. 7-8 butikker og en bank var alt som fantes. Det vil si det var Isenkram og andre Krambuer, der man fikk kjøpt alt fra sopelim til melk på spann, og sist nytt fra nabogrenda fikk man med på kjøpet. Allerede i 30-årene kom de første ”turistene” til dalen, men det var først med utbyggingen av vannkraften i etterkrigstiden at Gol ble et naturlig knutepunkt og handelssenter i og for Hallingdal. Far min, Peder Rustberggard, som hadde drevet med byggevarer siden 1946, fulgte utviklingen og utvidet sin virksomhet til et senter av butikker. Og den gangen i 1961 var det stort og ”moderne”. På tunet til Skansen startet det som frem til i dag har vært Gol Bygg.

I DISSE DAGER får Gol og Hallingdal et nytt ”tun” men i moderne form, Kremmartunet. Gol er fortsatt knutepunktet og handlestedet for Hallingdal og jeg håper etableringen av Kremmartunet er med på å styrke Gol som et moderne og levende handelssenter, som fortsatt i min generasjon, følger med i utviklingen. Når nå klokken er slagen for å åpne ”porten” til Kremmartunet, er det mitt ønske at senteret ikke bare skal gi grobunn til et pulserende liv til butikkene innen ”tunets” vegger, men vil medføre en sunn og livsviktig virksomhet i hele det etablerte og ikke minst fremtidige Gol.

KREMMARTUNET SKAL BY på et mangfold av butikker av topp kvalitet, så det vil være urimelig å trekke frem noen spesielle. Profesjonelle og prestisjefulle butikker har funnet veien hit og vi takker for tilliten og de ønskes velkommen. Vi håper å kunne videreføre det vi har lagt vekt på eksteriøsmessig (materialvalg og tradisjoner) også innen i Kremmartunet. Og vi tar mål av oss til å bli det største, beste og hyggeligste handlesenteret og møtestedet i hjertet av Hallingdal!

EN PERSONLIG TAKK rettes til foreldrene mine, Peder og Birgit Rustberggard som har lagt ned, en ikke ubetydelig ”grunnsten” i det vi ser blir videreført i dag, samt øvrig familie og nære venner som har støttet meg. Jeg ønsker alle forretningsdrivende og deres ansatte, kunder og innbyggere i Gol lykke til med Kremmartunet. Og som ethvert tun med respekt for seg selv, har Kremmartunet sin egen klokke, som i fremtiden vil ringe inn mye moro og mang en handlefest……….

Arnstein Rustberggard, 1997


Vi har ladestasjon